وقتی قصد دارید ساختمان خود را رنگ آمیزی کنید در ابتدا باید شرایط محیطی و نوع زیرساز را مد نظر قرار دهید.اگر قصد رنگ آمیزی نقاط پررفت و آمد و یا نقاط با رطوبت بالا را دارید مطمئناً استفاده از رنگ های مقاوم در برابر شستشو و رطوبت الزامی است .اما اینکه برای رنگ آمیزی ساختمان چند دست رنگ نیاز است به شرایط محیط ، نوع زیرساز ، فام رنگ اجرایی و میزان خرابی و عیوب سطوح بستگی دارد .
اگر می خواهید بدانید چند دست رنگ برای رنگ آمیزی نیاز است در ابتدا باید بدانید مراحل رنگ آمیزی سطوح چگونه است و انواع رنگ های ساختمانی را بشناسید پس در ادامه با ما باشید.
چند دست رنگ برای رنگ آمیزی ساختمان بی نقص نیاز است؟
آنچه خواهید خواند
انواع رنگ های ساختمانی
رنگ های ساختمانی به طور کلی در دو نوع رنگ های معمولی و رنگ های بافت دار در بازار موجود هستند که البته رنگ های معمولی بیشترین کاربرد را داشته و ما قصد داریم در این مقاله به بررسی این رنگ ها بپردازیم.
- رنگ روغنی
- رنگ پلاستیک
- رنگ اکریلیک
معرفی رنگ روغنی
رنگ روغنی از جمله رنگ های مقاوم در برابر شستشو است که از سالیان بسیار دور به عنوان بهترین و باکیفیت ترین رنگ ساختمانی مورد استفاده قرار می گرفته و امروزه نیز همچنان استفاده از این رنگ در رنگ آمیزی ساختمان متداول است.
رنگهای روغنی در سه نوع رنگ روغنی براق ، رنگ روغنی مات و رنگ روغنی نیمه مات استفاده می شوند.رنگ روغنی براق برای رنگ آمیزی درب و ها و پنجره های چوبی و فلزی بیشتر مورد پسند است چون بسیار براق بوده و نور را به شدت منعکس می کند که البته علت استفاده نکردن از این رنگ در دیوار ها و سقف بیشتر پوشش دهی ضعیف این رنگ است .
رنگ روغنی براق تمامی عیوب سطح از جمله رد قلمو و قلطک ، ایرادات و موج های گچکاری و هر گونه عیوب دیگر را حتی بعد از چندین دست رنگ آمیزی کاملاٌ نمایان می کند به همین خاطر بهتر است از این رنگ ها به عنوان مقاوم ترین رنگ در برابر شستشو فقط در سطوح چوبی و فلزی بهره ببرید .
رنگ روغنی مات از رنگ های جذاب برای رنگ آمیزی دیوار ها و حتی سقف ها هستند این رنگ کاملاً مات بوده و نور را منعکس نمی کند همچنین این رنگ قابلیت پوشش دهی بسیار عالی نسبت به انواع رنگ های اکریلیک و پلاستیک را دارا است از این رو هم دکوراسیونی زیبا خواهید داشت و هم با حجم کمتر رنگ می توان رنگ آمیزی ساختمانی با کیفیت داشت.
رنگ روغنی نیمه مات از ترکیب رنگ مات و براق تهیه شده و استادکار رنگ آمیزی ساختمان خود می تواند به میزان دلخواه این دو رنگ را مخلوط کرده و میزان براقیت مورد پسند را به رنگ داده و سپس رنگ آمیزی ساختمان را اجرا کند.رنگ نیمه مات از قدرت شستشوی متوسطی نسبت به رنگ براق و مات داراست و به علت مقاوم تر بودن نسبت به رنگ روغنی مات بسیار مورد پسند است.
قدرت پوشش دهی رنگ نیمه مات کمی کمتر از رنگ روغنی مات است و باید برای داشتن رنگی بی نقص با دقت اجرا شود.
مزایای رنگ روغنی
- داشتن قابلیت شستشو
- پوشش دهی مناسب
- مقاوم در برابر سایش
- عمر و دوام طولانی
معایب رنگ روغنی
- بوی بسیار تند
- تولید گازهای سمی
- آلوده کننده محیط زیست
- سرعت خشک شدن و اجرایی، کند
چند دست رنگ برای رنگ آمیزی ساختمان نیاز است؟
معرفی رنگ پلاستیک
رنگ های پلاستیک از اولین رنگ های تولید شده برای رنگ آمیزی ساختمان ها هستند و جالب است که هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرند این رنگ ها در دو دسته نیمه پلاستیک و تمام پلاستیک تولید می شوند که انواع تمام پلاستیک آن، مقاومت بهتری دارد اما چون گرانقیمت است مشتریان استفاده از رنگ نیمه پلاستیک را به علت صرفه ی اقتصادی که دارد ترجیح می دهند.
مزایای رنگ پلاستیک
- حلال آب
- دوستدار محیط زیست
- سرعت اجرایی بسیار بالا
- سرعت خشک شدن بالا
- قابل اجرا توسط افراد مبتدی
- قیمت بسیار مناسب
- انتخابی مناسب برای رنگ آمیزی سقف ها و نقاط دور از دسترس
معایب رنگ پلاستیک
- غیر قابل شستشو
- عمر و دوام کوتاه نسبت به دیگر رنگ ها
- آسیب پذیر در برابر سایش و ضربه
- دوام بسیار پایین در برابر رطوبت
چند دست رنگ برای رنگ آمیزی ساختمان نیاز است؟
معرفی رنگ اکریلیک
رنگ های اکریلیک از رنگ های جدید در میان رنگ های ساختمانی هستند که قابلیت شستشوی متوسطی داشته و عمر و دوام این رنگ ها زمانی ما بین رنگ های پلاستیک و روغنی است.
رنگ های اکریلیک امروزه در سراسر دنیا استفاده می شوند و در دو نوع کلی حلال آب و حلال مواد نفتی تولید و عرضه می شوند که انواع حلال نفتی آنها قابلیت شستشوی بالاتری دارند.
مزایای رنگ اکریلیک
- دوستدار محیط زیست است
- قابلیت شستشوی متوسطی دارد
- بوی بسیار ملایمی داشته و با خشک شدن رنگ، بوی آن کاملاٌ از بین می رود.
- قابلیت اجرا در انواع سطوح داخلی ساختمان را داراست
- انواع رنگ اکریلیک مخصوص نما در رنگ آمیزی نمای ساختمان مورد استفاده است
معایب رنگ اکریلیک
- پوشش دهی متوسطی دارد
- قیمت بالایی دارد
- کیفیت رنگ های اکریلیک ایرانی چندان قابل تأیید نیست
چند دست رنگ برای رنگ آمیزی ساختمان بی نقص نیاز است؟
مراحل رنگ آمیزی ساختمان
همان طور که از خصوصیات رنگ ها متوجه شدید نمی توان برای همه ی رنگ ها فرمولی یکسان ارائه کرد و رنگ ها با قابلیت ها و ویژگی های متفاوت باید با مقدار های مورد نیاز در رنگ آمیزی ساختمان مصرف شوند.
در ادامه این مقاله به طور کلی مراحل رنگ آمیزی ساختمان را بررسی می کنیم:
مراحل اجرای رنگ آمیزی ساختمان
زیرسازی سطوح
برای رنگ آمیزی ساختمان باید با توجه به نوع سطوح و نوع رنگ انتخابی، زیرسازی های متفاوتی اجرا شود .اگر سطوح شما گچ است باید در ابتدا از روغن های مخصوص و یا رنگ آستری مناسب استفاده کنید. اما اگر سطوح شما رنگ شده است کار راحت تر خواهد بود و فقط کافیست ترک ها را باز کرده و رنگ های پوسته پوسته شده را تراشیده و سپس با بتونه تمامی ناصافی ها و شکاف های سطح را پر کنید.
اجرای رنگ آستر
بعد از اجرای صحیح بتونه و لکه گیری و همچنین سمباده کاری باید مرحله ی اجرای رنگ آستر نیز به درستی انجام شود برای این کار باید تن رنگی رنگ آستر شما هماهنگ با رنگ اصلی باشد برای مثال اگر می خواهید رنگ روشن روی سطح اجرا کنید از رنگ استر تیره استفاده نکنید چون با این کار پوشش دهی رنگ اصلی شما سخت شده و باید چندین دست رنگ بزنید تا رنگ تیره ی زیرین پوشش داده شود.
اجرای رنگ اصلی
وقتی کار زیرسازی به درستی اجرا شد و هیچ عیوبی روی سطح باقی نماند نوبت آن رسیده تا رنگ اصلی خود را اجرا کنید اما اینکه چند دست رنگ برای پوشش دهی سطح نیاز است باید به نوع رنگ خود توجه کنید.
اگر زیرسازی و رنگ آستری به درستی اجرا شده باشد برای رنگ آمیزی با رنگ روغنی، احتمالاً با دو دست رنگ ، رنگ شما پوشش دهی بسیار خوبی داشته و نیاز به رنگ بیشتر نخواهید داشت.
اگر از رنگ اکریلیک استفاده می کنید باید بدانید این رنگ پوشش دهی متوسطی داشته و باید بیش از رنگ های روغنی استفاده شوند. پس همان طور که گفتیم اگر زیرسازی مخصوص رنگ اکریلیک را به دستی اجرا کرده باشید احتمالاٌ سه تا چهار دست رنگ نیاز دارید تا پوشش دهی بی نقصی روی سطح ایجاد کنید .
برای استفاده از رنگ پلاستیک نیز بعد از اجرای بی نقص زیرسازی می توان با دو تا سه دست رنگ پوشش دهی کاملی روی سطح ایجاد کرد .
سخن پایانی
برای اینکه دقیقاٌ بدانید چند دست رنگ برای رنگ آمیزی بی نقص نیاز دارید بهتر است از تجربیات استادکاران نقاش ساختمان بهره برده و تمامی شرایط را در رنگ آمیزی مد نظر قرار دهید تا در کنار استفاده ی به اندازه و به صرفه از رنگ ها ،بهترین رنگ آمیزی ساختمان را داشته باشید.