رنگ اکریلیک یکی از مواردی است که امروزه برای رنگ کردن ساختمان ها از آن استفاده میکنند‌. این نوع رنگ ها که از محبوبیت بالایی نیز برخوردارند مزایا و معایب خاص خود را دارند؛ و در کنار این مزایا و معایب برای چگونگی استقاده از رنگ اکریلیک موارد زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه داشته باشید‌. در ادامه این مقاله ما نگاهی اجمالی به این شرایط داشته ایم، پس برای پاسخ به این سوال که چگونه از رنگ اکریلیک استفاده کنیم؟ تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

رنگ پلاستیک

 

لینک های مفید:
نقاشی ساختمان

 

نحوه استفاده از رنگ اکریلیک

نحوه استفاده از رنگ اکریلیک با توجه به جنس دیوار شما ( اینکه دیوار گچی باشد یا سیمانی) و همچنین سطوحی که شما میخواهید آنرا رنگ کنید ( اینکه سطح چوبی باشد یا فلزی) متغیر است. به طور کلی برای اجرای رنگ اکریلیک روی دیوار شما باید که مراحل زیر را دنبال کنید.
1. در مرحله اول سطحی که قصد دارید رنگ کنید را روغن کاری کنید.
2. در مرحله دوم بایستی که سطح را سمباده زنی کنید و گرد و غبار آن را به خوبی پاک کنید.
3. در این مرحله باید که روی سطح آستر بزنید و اکنون میتوانید که رنگ اکریلیک را در چند مرحله روی آن قرار دهید.

تمامی مراحل بالا نگاهی کلی به رنگ آمیزی دیوار به کمک رنگ اکریلیک میباشد. و برای هر کدام از سطوح گچی، سیمانی و… شما باید که جزئیات بیشتری را در نظر بگیرید و یکسری مراحل اضافه تر انجام دهید.

نکات مهم در انتخاب رنگ اکریلیک


در استفاده از رنگ اکریلیک نکاتی حائز اهمیت است که ما لازم دانستیم در این مقاله شرح دهیم و شما نیز هنگام رنگ آمیزی باید به آن توجه داشته باشید این نکات مهم و قابل توجه شامل موارد زیر میباشد.
1. استاندارد بودن
اولین و مهم ترین گزینه ای که شما نه تنها برای خرید رنگ اکریلیک بلکه هر نوع رنگی باید به آن توجه داشته باشید استاندارد بودن آن است؛ استاندارد بودن رنگ اکریلیک به شما تین اطمینان را میدهد که این رنگ مورد تایید متخصصان در این زمینه میباشد و شما میتوانید بدون نگرانی از عوارض جانبی از آن استفاده کنید.
2. تاریخ انقضا
دیگر گزینه ای که شما باید به آن توجه داشته باشید تاریخ انقضای درج شده روی بسته رنگ اکریلیک میباشد. اهمیت تاریخ انقضا از آن جهت است که این رنگ ها دارای محدودیت زمانی برای استفاده از می‌باشند؛ به صورتی که رنگ اکریلیک استفاده شده در دیوار ماندگاری تقریبی 6 ساله دارند و شما اگر به این موضوع توجه نداشته باشید ممکن است که رنگ تهیه کنید که تاریخ انقضای آن گذشته باشد و قابل استفاده نباشد‌.
3. برند معتبر
ما در دیگر مقاله هایمان به طور مفصل درباره برند های معتبر و پیشرو در تولید رنگ اکریلیک صحبت کرده ایم. رنگ اکریلیک هم به صورت وارداتی و محصول کشور های خارجی در بازار موجود است و هم محصول برند های ایرانی. لازم به ذکر است که برند های ایرانی در این زمینه معتبر هستند. اهمیت توجه به برند معتبر به شما این اطمینان را میدهد که رنگی که تهیه کرده اید با کیفیت است و مرغوبیت بالایی دارد.
4. خرید از فروشگاه معتبر
اینکه شما رنگ اکریلیک را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید باعث میشود که نسبت به کیفیت آن اطمینان داشته باشید و مطمئن باشید که رنگ از برند های فیک موجود در بازار نیست‌.

مراحل استفاده از رنگ اکریلیک
ما در پیشتر به طور کلی نگاهی به مواردی که شما پیش از استفاده از رنگ اکریلیک بایستی که انجام بدهید داشتیم. در این قسمت میخواهیم که درباره دو عمل زیر سازی و رقیق کردن رنگ با آب که از مهم ترین موارد استفاده از رنگ اکریلیک است صحبت کنیم.

 

لینک های مفید:
اجرای سیلر کیلر(تضمینی)

1. زیرسازی
زیرسازی به عملی گفته میشود که پیش از رنگ آمیزی دیوار توسط رنگ اکریلیک باید انجام شود. زیرسازی بسته به نوع دیواری که قصد رنگ آمیزی آنرا دارید متغیر است. برای مثال در دیوار گچی به دلیل خاصیت خورندگی گچ دیوار گچی را در ابتدا پاک کنید، سپس به کمک محلول آب و سرکه دیوار را دستمال بکشید، بعد از خشک شدن بار دیگر محلول دیوا را به کمک با آب دستمال بکشید، در مرحله آخر عمل زیر سازی را انجام دهید.
عمل زیر سازی شامل: تیغ زدن و یکدست کردن دیوار، استفاده از پرایمر منسجم کننده، بتونه کاری، سمباده کاری، گرد گیری و اجرای اولین رنگ اکریلیک میباشد.

2. رقیق کردن رنگ با آب
یکی از مهم ترین مراحل استفاده از رنگ اکریلیک رقیق کردن رنگ می‌باشد. رقیق کردن رنگ‌را میتوانید به کمک موارد زیادی انجام دهید اما پیشنهاد ما به شما آب است. برای اینکار نسبت رنگ به آب باید که 4 به 1 باشد؛ برای مثال اگر قصد دارید 4 کیلو رنگ را رقیق کنید تنها یک کیلو آب کافی است.

شایان به ذکر است که در مرحله زیرسازی ما به طور کلی مراحل را شرح دادیم و هر کدام از مراحل دارای نکاتی است که باید به آن توجه شود.