انواع پیچ خودکار با ویژگی‌های بی‌نظیر خود انتخابی عالی برای پروژه‌های سبک هستند. این پیچ‌ها تفاوت‌های خاصی با پیچ‌های معمولی دارند و می‌توان از آن‌ها در پروژه‌های مختلفی استفاده کرد. طراحی ظاهری آن‌ها موجب شده تا نمونه‌های مختلفی از پیچ‌های خودکار تولید و روانه بازار شوند که می‌توانید از آن‌ها برای اتصال به دیوارهای بتنی، دیوارهای خشک، چوب و فلز استفاده کنید. در ادامه این نوشتار به بررسی بیشتر انواع پیچ‌های خودکار و تفاوت آن‌ها با پیچ‌های معمولی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

self-tapping-screw

پیچ خودکار چیست؟

از پیچ‌های خودکار به‌ عنوان اتصال‌ دهنده‌هایی یاد می‌گردد که کاربردی چند منظوره دارند. با استفاده از این پیچ‌ها می‌توانید اتصالات محکمی را ایجاد کنید و گزینه صنعتی بسیار پرکاربردی هستند. باتوجه ‌به این موضوع شما می‌توانید از این پیچ‌ها در پروژه‌های مختلفی استفاده کنید؛ چرا که طراحی ظاهری آن‌ها به ‌گونه‌ای است که به ‌خوبی می‌توانند نیازمندی‌های شما عزیزان را برآورده سازند. این محصولات در انواع مختلفی موجود بوده و برای اتصال بر روی دیوارهای خشک و بتنی، چوب و فلز کاربرد دارند.

انواع پیچ خودکار

آشنایی با انواع پیچ خودکار یکی از مهم‌ترین نکات خرید این ابزارها به شمار می‌رود که به شما امکان خریدی متناسب با نیازتان را می‌دهد. به ‌طور کلی پیچ خودکارها شامل موارد زیر می‌شوند و هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند.

پیچ خود دریل

این نوع پیچ خودکار که با نام پیچ خزینه کاری نیز شناخته می‌شود با ساختار بی‌نظیر خود می‌تواند یک اتصال یکنواخت و کاملاً صاف را ایجاد کند. کلگی این پیچ‌ها صاف و زیر سطح مواد قرار می‌گیرد.

پیچ‌های آلن

با خرید این پیچ‌ها کمتر شاهد کج ‌و معوج شدن و یا شکستگی آن‌ها خواهید بود و این امر به دلیل شکل خاص درایو آن‌ها است.

پیچ‌های شیپوری

بخش سر خزینه این پیچ خودکار صاف است و ساختار کلگی آن‌ها تنش را به طور گسترده‌تری توزیع می‌کند. از این پیچ‌ها عمدتاً برای اتصال‌هایی همچون تخته گچی به گل ‌پیچ‌های فلزی و چوبی استفاده می‌شود.

پیچ خودکار با سر فلنجی

کاربرد اصلی این پیچ خودکار اتصال پلاستیک به پلاستیک و فلز به فلز است. با بررسی این پیچ‌ها می‌توان متوجه شد که سری فلنجی دارند و این امر افزایش گشتاور گیرش پیچ‌های فلنجی نسبت به دیگر پیچ‌های خودکار شده است.

تفاوت پیچ خودکار و پیچ های معمولی

پیج خودکار تفاوت‌های قابل ‌توجهی با پیچ معمولی دارد و بررسی این تفاوت‌ها از مهم‌ترین نکات خرید پیچ خودکار است. این پیچ‌ها از سه جهت با پیچ‌های معمولی متفاوت هستند. این تفاوت‌ها شامل موارد زیر می‌شوند و از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.

کاربرد

در انتخاب پیچ خودکار حتماً نوع پروژه خود را مورد بررسی قرار دهید. فراموش نکنید که پیچ‌های خودکار قدرت اتصال پایین‌تری نسبت به پیچ‌ و مهره دارند و همین امر موجب شده تا از پیچ‌های خودکار برای پروژه‌های سبک استفاده شود. علاوه بر این کاربردهای زیادی جهت مونتاژ و دمونتاژ قطعات دارند. در مقابل پیچ‌های معمولی گزینه مناسبی برای پروژه‌های سنگین به شمار می‌روند.

مواد و متریال

تفاوت دیگر پیچ خودکار با پیچ معمولی در مواد و متریالی است که قصد اتصال آن‌ها با این پیچ‌ها را دارید. از عمده موارد کاربردی برای پیچ‌های خودکار می‌توان به تخته دکینگ، ورق فلزی، دیوار خشک، پلای وود و تخته‌های پرس شده اشاره کرد. پیچ‌های معمولی برای بتن، تیر و داربست کاربرد دارند. البته نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که گاهی از ترکیب پیچ خودکار و پیچ معمولی استفاده می‌گردد.

هزینه

خرید پیچ‌های معمولی نسبت به پیچ‌های خودکار شما را متحمل هزینه‌های بیشتری خواهد کرد. حتماً در انتخاب اتصال‌ دهنده دقت عمل بالایی را به کار گیرید؛ چرا که می‌توانند به کاهش هزینه‌های شما در دراز مدت کمک‌های قابل ‌توجهی کنند.

ویژگی های بارز انواع پیچ خودکار

پیچ‌های خودکار دارای ویژگی‌های خاصی هستند و همین ویژگی‌ها موجب تمایز و تفاوت آن‌ها با دیگر پیچ‌های موجود بازار شده‌اند. همان گونه که در بخش‌های قبل نیز بیان شد انواع پیچ خودکار کاربرد صنعتی دارند و به طور گسترده‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرند. شما با بررسی ویژگی‌های ظاهری این پیچ‌ها می‌توانید خریدی بهتر را تجربه کنید. این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:

  • برخورداری از رزوه‌های کوچک و بزرگ
  • ظاهری مخروطی شکل
  • برخورداری از نوک‌هایی بسیار تیز
  • عدم نیاز به مهره جهت برقراری اتصال
  • قابلیت فرورفتن در جسم و برقراری اتصالات بسیار قوی
  • تنوع پایین

جنس پیچ های خودکار

پرسشی که ممکن است ذهن شما را نیز به خود مشغول کرده باشد این است جنس پیچ خودکار از چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم پیچ‌های خودکار در جنس‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. اگر بخواهیم اشاره‌ای به آن‌ها داشته باشیم می‌توان مواردی همچون برنجی، فولادی، آهنی، آلومینیومی و استنلس‌استیل را نام برد.
پیچ‌های خودکار فولادی از بهترین محصولات حال حاضر در بازار هستند؛ چرا که بسیار محکم بوده و طول عمر بالای آن‌ها می‌تواند شرایطی ایده‌آل را برای شما فراهم سازد. همچنین لازم به ذکر است که پیچ‌های خودکار فولادی اندازه و ابعاد متفاوتی دارند. در مجموعه پیچ استور خرید این پیچ‌ها در اندازه و ابعاد مختلف برای شما امکان‌ پذیر است. این محصولات از کیفیتی بسیار بالا برخوردارند و از نظر قیمتی نیز مقرون‌به‌صرفه هستند.

استاندارد انواع پیچ های خودکار

انواع پیچ خودکار که در بخش‌های قبل به آن‌ها اشاره شد دارای مشخصات و استانداردهای خاصی هستند. فراموش نکنید پیچ‌هایی را می‌توان باکیفیت دانست که برای تولید آن‌ها کاملاً به استانداردها توجه شده باشد. چنین پیچ‌هایی قابلیت‌های لازم برای برقراری یک اتصال محکم را دارند.
این استانداردها شامل DIN، ASTM و ISO می‌شوند. انتخاب یک تولیدکننده معتبر و باکیفیت از جمله مواردی است که باید هنگام خرید این محصولات به آن دقت شود. تولیدکنندگان معتبر محصولات خود را بر اساس استانداردهای نام‌برده روانه بازار می‌کنند و به‌ موجب این امر کیفیت بسیار بالایی دارند.

چگونگی استفاده از پیچ خودکار

طراحی‌هایی که برای پیچ خودکار در نظر گرفته می‌شوند شرایطی را ایجاد می‌کنند تا نفوذپذیری بسیار خوبی به اجسام مختلف داشته باشند. شما می‌توانید این پیچ‌ها را در موارد مختلفی اعم از تزئینات داخلی منازل مسکونی، مصارف خانگی و صنعتی استفاده کنید.
نوع کاربری پیچ موجب تفاوت در نحوه استفاده از آن‌ها می‌شود و لازم است بدانید این موضوع چگونگی باز و بسته کردن پیچ‌های خودکار را نیز تغییر می‌دهد. در قالب یک مثال می‌توان نصب پیچ‌های خودکار بر روی دیوار را نام برد. برای نصب این پیچ‌ها در گام اول باید از پیچ‌های رولپلاک دار استفاده کنید. سپس رولپلاک را جهت نصب به کار گیرید.

کلام آخر

همان گونه که مطالعه کردید انواع پیچ خودکار کاربردهای صنعتی و خانگی گسترده‌ای دارند و برای انجام پروژه‌های سبک مورداستفاده قرار می‌گیرند. این پیچ‌ها را می‌توان در اندازه و ابعاد مختلفی خریداری کرد و ساختاری رزوه‌ای و نوک ‌تیز دارند. برای استفاده از پیچ‌های خودکار باید به نوع کاربری آن‌ها توجه بسیار زیادی داشته باشید؛ چرا که موجب تغییر در باز و بسته کردن آن‌ها می‌شود.