استفاده از قلمو در نقاشی ساختمان در گذشته رایج بود.قلمو ها در سایز ها و جنس های مختلف برای اجرای هر نوع رنگ طراحی و تولید می شدند و استفاده از آنها کار هر کسی نبود و افراد با تجربه بالا می توانستند بدون ایجاد موج و رد قلمو،رنگ آمیزی را اجرا نمایند.بعد ها پمپ و غلطک ها نیز وارد بازار ابزار نقاشی ساختمان شدند و امروزه در سطحی گسترده از این ابزار در نقاشی ساختمان در نقاط داخلی و نمای ساختمان استفاده می شود.

 

لینک های مفید:
نقاشی ساختمان

 

معرفی قلمو در نقاشی ساختمان

یکی از ابزار پرکاربرد و قدیمی در رنگ آمیزی، انواع قلمو ها هستند و با وجودی که امرزه غلطک ها و پمپ ها نیز برای رنگ آمیزی با مزایای بسیار موجود هستند اما باز هم استفاده از قلمو ها ضروری بوده و در اجرای نقاشی ساختمان باکیفیت بسیار اهمیت دارد. در استفاده از قلمو ها باید از قلمو های با کیفیت خوب استفاده شود تا جدا شدن تارهای قلمو موجب خراب شدن رنگ آمیزی شما نشود.

انواع قلمو ها بر طبق جنس

قلمو با الیاف طبیعی : این دسته از قلمو ها اغلب از موی حیوانات تولید می شوند و برای رنگ آمیزی با رنگ های پایه روغن مانند رنگ روغنی ، لاک ها ، جلا دهنده های چوب ، پلی یورتان و شلاک ، مورد استفاده قرار می گیرند.

قلمو های ترکیبی نایلون و پلی استر : این دسته از قلمو ها با الیاف مصنوعی تولید شده و می توان آنها را به راحتی تمیز کرد و کار با آنها نسبتاً آسان است.این قبیل از قلمو ها برای رنگ آمیزی با رنگ هایی پایه آب همچون لاتکس و آکریلیک استفاده می شوند و دوام و عمر طولانی دارند.

قلمو های پلی استر : این دسته از قلمو ها برای رنگ آمزی با رنگ های لاتکس بسیار مناسب هشتند چون به راحتی روی سطح حرکت کرده و رنگ را به طور یکنواخت روی سطح پخش می کند.

قلمو های فومی : این دسته از قلمو ها از قلمو های بی کیفیت محسوب می شوند که نمی توان از آنها برای رنگ آمیزی دیوار ها و سقف استفاده کرد چون نمی توانند رنگ را به طور یکنواخت روی سطح پخش کنند اما از این قلمو ها نیز در نقاشی ساختمان برای پخش چسب یا انواع جلا دهنده های چوب استفاده می شود.

 

لینک های مفید:
نقاشی ساختمان با پمپ

 

سایز قلمو ها در نقاشی ساختمان

قلمو سایز 1 تا 2 اینچ : این قلمو ها سایز کوچک بوده و برای رنگ آمیزی چارچوب پنجره ها ، درب ها ، وسایل چوبی ، میز ، پایه صندلی و … مورد استفاده قرار می گیرند.

قلمو سایز 3 اینچ  : از این دسته از قلمو ها که سایز متوسطی دارند برای رنگ آمیزی درب ها ، کابینت ، گوشه های دیوار ها و … استفاده می شود.

قلمو سایز 4 اینچ : این قلمو ها از بزرگترین قلمو ها در نقاشی ساختمان هستند که برای رنگ آمیزی نقاط صاف و وسیع مورد استفاده قرار گرفته و سرعت کار را بالا می برند.

معایب استفاده از قلمو در نقاشی ساختمان

  • سرعت اجرایی با قلمو ها کاهش می یابد.
  • برای رنگ آمیزی نقاط دور از دسترس مانند نقاط بالایی دیوار ها و سقف ها باید از نردبان یا چهارپایه استفاده شود که مشکل ساز است.
  • استفاده از قلمو بسیار سخت بوده و حتی استادکاران نیز ممکن است در استفاده از قلمو ها در قسمت هایی رد قلمو را باقی بگذارند که اتفاقی طبیعی است.

نقاشی ساختمان با قلمو

معرفی غلطک ها در نقاشی ساختمان

غلطک یا رولر وسیله ای برای رنگ آمیزی ساختمان و سطوح است که مانند قلمو در سایز ها و جنس های متفاوت تولید شده اند پیشرفت های زیادی در صنعت نقاشی ساختمان اتفاق افتاده و غلطک از ابزار بسیار کارآمد در نقاشی ساختمان است که از بدو تولید خیلی زود جایگاه ویژه ای در میان مهم ترین ابزار رنگ آمیزی یافته است

برای اجرای هر نوع رنگی نیاز به الیافی خاص است تا رنگ را به میزان کافی جذب کرده و به خوبی بر دیوار کشیده شود غلطک ها بسته به کاری خاص طراحی و تولید می شوند که شامل انواع غلطک های ذیل می باشند :

  • رولر مخصوص رنگ پلاستیک
  • رولر مخصوص رنگ روغنی
  • رولر مخصوص رنگ اکریلیک
  • رولر های طرح دار مخصوص طرح های پتینه کاری و طرح کاغذ دیواری

 

لینک های مفید:
نقاشی ساختمان در غرب تهران

 

انواع غلطک و تفاوت غلطک ها  در اندازه ها و سایز های مختلفی ساخته شده اند از سایز های کوچک تا بزرگ برای رنگ آمیزی دیوار ها و جاهای باریک مانند نرده ها و چهارچوب ها و … طراحی شده اند که استادکار نقاش باید سایز مناسب را از میان آنها انتخاب کند قطر و بافت غلطک ها نیز با یکدیگر متفاوت است .

غلطک ها از نظر قطر چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند در ادامه به پاسخ این سؤال می پردازیم :

  • غلطک های رنگ روغنی باید قطر کمتری داشته باشند
  • غلطک های رنگ پلاستیک باید قطر بیشتری داشته باشند
  • غلطک های رنگ اکریلیک قطری مابین غلطک های روغنی و پلاستیکی دارند
  • غلطک های طرح دار به صورت برجسته تولید می شوند

غلطک ها در سایز های مابین 5 الی 30 سانتی متر تولید می شوند .علت زیاد بودن قطر غلطک های پلاستیک پوشش دهی بهتر به سقف است . غلطک سایز 5 و 10 مناسب برای رنگ آمیزی نرده و سطوح کوچک و چهار چوب ها  هستند.

 

فواید رنگ آمیزی با انواع غلطک ها

  • رنگ آمیزی با غلطک ها نیاز به تمرین خاصی نداشته و با یک آموزش بسیار مختصر مبتدی ترین افراد می توانند از این وسیله استفاده کنند .
  • کار با غلطک بسیار ساده است
  • سرعت اجرایی رنگ آمیزی با غلطک بسیار بالا است
  • با کمی دقت رنگی یکدست و یکنواخت خواهید داشت
  • یکی از مشکلات رنگ آمیزی با قلموها بخصوص برای افراد مبتدی شره کردن رنگ است این مشکل در رنگ آمیزی با غلطک وجود نداد
  • می توان نقاط مرتفع و غیر قابل دسترس را با وصل کردن یک دسته ی بلند بدون نیاز به نردبان و چهار پایه رنگ آمیزی کرد حتی سقف

معایب رنگ آمیزی با غلطک

  • از اساسی ترین معایب رنگ آمیزی با غلطک انعطاف پذیر نبودن غلطک است که ما را مجبور می کند برای رنگ آمیزی گوشه ها و تقاطع دیوار ها و گچ بری ها باید از قلمو استفاده کنیم.

غلطک

معرفی پمپ و پیستوله در نقاشی ساختمان

در نقاشی ساختمان هر قدر رنگ یکنواخت زده شود و موجی از اثر قلمو و غلطک روی دیوار نماند کار زیباتر و شیک تر خواهد بود به همین دلیل پمپ ها و بیستوله ها به ابزار کار نقاشان اضافه شد تا کاری بی نقص اجرا شود در رنگ آمیزی با پمپ به غیر از شفافیت و یکدستی رنگ سرعت کار نیز اهمیت دارد .

رنگ آمیزی با پمپ سرعت کار را تا ده برابر بالا می رود و شما می توانید اتاقی بزرگ را البته بدون احتصاب زمان مورد نیاز برای زیر کاری در عرض چند ساعت رنگ آمیزی کرده و از کیفیت کار لذت ببرید .از پمپ بیشتر در دیوار های نما و پارکینگ استفاده می شود تا سرعت کار بالا برود .

نقاشی ساختمان با پمپ معایبی هم دارد و آن ریزش رنگ به نقاط دیگر است چون رنگ با سرعت زیادی در هوا پاشیده می شود احتمال ریزش رنگ زیاد است ، استادکاران برای جلوگیری از این مطلب از مشماهای بزرگ و چسبهای مخصوص برای پوشاندن دیوار های مجاور و کف استفاده می کنند .

نقاشی ساختمان با پمپ نیاز به تجربه و دقت کافی دارد چون خطر انفجار پمپ وجود دارد. پس به کسانی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارد پیشنهاد می کنیم از این وسیله استفاده نکند .

نقاشی ساختمان فوری در تهران