اینکه رنگ بعد از مدت طولانی و با کاهش کیفیت به علت سایش ، رطوبت و شستشوی زیاد پوسته کرده و بریزد، خوب مطمئناٌ اتفاقی متداول بوده و باید به فکر تازه سازی رنگ بود اما در صورتی که رنگ، تازه اجرا شده و بعد از مدت کوتاهی پوسته کرده باید علت پوسته کردن رنگ مشخص شود و برای ترمیم رنگ پوسته شده راهکاری مناسب درپیش گرفت که این راهکار بسته به علت پوسته کردن رنگ می تواند متفاوت باشد.

علل پوسته کردن رنگ و روش ترمیم رنگ پوسته کرده

از بین بردن حباب رنگ و ترمیم رنگ پوسته کرده

 

لینک های مفید:
قیمت نقاشی ساختمان 1402

 

1- ریختن آب در رنگ روغنی

اگر به هر دلیلی مقداری هر چند کم آب داخل رنگ های با حلال نفتی بریزد بعد از اجرا و خشک شدن رنگ چون بخار آب در میان لایه های ضد آب این رنگ ها محبوس می شود به مرور زمان موجب تبله و پوسته کردن رنگ خواهد شد.

2- خشک نشدن لایه های زیرین

در اجرای رنگ مسئله ای بسیار مهم وجود دارد و آن خشک شدن هر مرحله، از زیرسازی گرفته تا رنگ آستر و رنگ اصلی است حال اگر در هر کدام از این مراحل فرصت کافی برای خشک شدن به سطح ندهید به علت گیر افتادن رطوبت، بعد از مدتی این رطوبت از زیر به رنگ فشار آورده و با پاره کردن رنگ خارج می شود این امر موجب پوسته کردن رنگ خواهد شد.

 

 

3- خیس بودن گچکاری سطح

قبل از شروع رنگ آمیزی دیوار یا سقف مطمئن شوید که گچ کاری سطوح به طور کامل خشک شده باشد در غیر این صورت بعد از مدتی رنگ اجرایی شما تغییر رنگ داده و زرد شده و بعد از مدت کوتاهی رنگ باد کرده و پوسته پوسته خواهد شد.چون خشک شدن گچکاری سطح به چندین عامل از جمله دمای هوا و میزان رطوبت محیط و حتی روش درست کردن گچ بستگی دارد پس در اجرای رنگ بر روی سطوح تازه گچکاری شده نباید عجله کرد و مدت زمان طولانی برای خشک شدن عمقی گچ ،صبر کرد.

ترمیم رنگ وسایل چوبی

توجه داشته باشید که اگر در فصل زمستان و رطوبت بالای هوا قرار دارید شاید نیاز به فرصتی دو تا سه ماه باشد و نباید به خشک شدن ظاهری گچ توجه کنید و اجازه دهید تا لایه های داخلی گچ نیز رطوبت خود را از دست بدهند.

از بین بردن حباب رنگ

4- ترمیم رنگ کهنه

وقتی رنگ سطح با گذشت سال ها کهنه شده و حالت ارتجاعی خود را از دست می دهد به مرور زمان ترک خورده و پوسته پوسته شدن رنگ، کیفیت آن را از بین می برد. با کهنه شدن رنگ های زیرین،رنگ چروکیده شده و رنگ اصلی نیز چون خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده شروع به ترک خوردن می کند.

 

5- رطوبت سطح رنگ شده

اگر به هر دلیلی مانند ترکیدگی لوله، سطح دچار رطوبت شود به مرور موجب باد کردن رنگ شده و رنگ خواهد ریخت و چاره ای نیست جز اینکه رنگ سطح تراشیده شده و اگر گچکاری دیوار هم از بین رفته، بار دیگر گچکاری اجرا شود و بعد از خشک شدن کامل، بار دیگر رنگ آمیزی اجرا شود.

ترمیم رنگ پوسته کرده با بهترین راهکار

علت باد کردن رنگ

برخی دیگر از دلایل پوسته شدن رنگ:

1- آماده‌سازی نامناسب سطح:

  • عدم تمیزکاری مناسب: وجود گرد و غبار، چربی یا آلودگی روی سطح، مانع از چسبندگی مناسب رنگ می‌شود.
  • عدم استفاده از پرایمر: پرایمر به عنوان یک لایه زیرین، چسبندگی رنگ را افزایش داده و از پوسته شدن آن جلوگیری می‌کند.
  • عدم پر کردن ترک‌ها و سوراخ‌ها: وجود ترک‌ها و سوراخ‌ها در سطح، باعث می‌شود رنگ به خوبی به سطح نچسبد و در نتیجه پوسته شود.

2- رطوبت:

  • نفوذ آب: نفوذ آب به داخل دیوارها و سقف‌ها، باعث ایجاد رطوبت و در نتیجه پوسته شدن رنگ می‌شود.
  • تغییرات دمایی: تغییرات شدید دمایی باعث ایجاد رطوبت در دیوارها شده و به پوسته شدن رنگ کمک می‌کند.

3- کیفیت پایین رنگ:

  • رنگ نامناسب: استفاده از رنگ نامرغوب یا نامناسب برای سطح مورد نظر، باعث کاهش چسبندگی و دوام رنگ می‌شود.
  • مقدار نامناسب رقیق‌کننده: استفاده بیش از حد از رقیق‌کننده، باعث کاهش چسبندگی رنگ می‌شود.

4- ضخامت زیاد لایه رنگ:

  • لایه‌های ضخیم: اعمال لایه‌های ضخیم از رنگ، باعث ترک خوردن و پوسته شدن آن می‌شود.

5- تغییرات شیمیایی در سطح:

  • واکنش‌های شیمیایی: برخی از مواد موجود در دیوارها و سقف‌ها، ممکن است با رنگ واکنش نشان داده و باعث پوسته شدن آن شوند.

6- عوامل محیطی:

  • نور خورشید: تابش مستقیم نور خورشید به مدت طولانی، باعث تخریب رنگ و پوسته شدن آن می‌شود.
  • آلودگی هوا: آلودگی هوا می‌تواند باعث تغییر رنگ و پوسته شدن رنگ شود.

روش ترمیم رنگ پوسته کرده

برای ترمیم رنگ پوسته کرده باید در ابتدا علت این امر را پیدا کرد تا بتوان سطح را به خوبی ترمیم کرد. اگر رنگ آسیب دیده تازه است ترمیم آن با رنگ کهنه فرق می کند .

اگر رنگ تازه ،تبله کرده و پوسته پوسته شود بهتر است در ابتدا احتمال رطوبت سطح را بررسی کنید و اگر مطمئن شدید که هیچ اثری از رطوبت در سطح نیست؛

بعد احتمال وجود رطوبت در لایه های نقاشی ساختمان را بررسی کنید تا مطمئن شوید بعد از اجرای هر مرحله سطح به خوبی خشک شده باشد که اگر چنین نباشد باید یک بار دیگر تمامی مراحل نقاشی ساختمان در محل آسیب دیده اجرا شود و برای بهتر شدن کیفیت رنگ اصلی، بهتر است تمام سطح دیوار در آن قسمت رنگ شود تا رنگی یکدست اجرا شود.

اما اگر علت پوسته کردن رنگ هیچ یک از این موارد نباشد در نظر بگیرید که احتمال دارد داخل رنگ آب ریخته باشد که در اینصورت برای ترمیم رنگ می توان رنگ را تراشیده و مجدد محل آسیب دیده را رنگ آمیزی کرد.

 

برای ترمیم دیوار دارای شرجی مقاله ای مفصل نوشته شده که می توانید مطالعه کرده و اطلاعات کافی در این رابطه کسب نمایید.

جمع بندی نهایی

نقاشی ساختمان کاری حرفه ای است و باید شخصی با تجربه آن را اجرا کند تا کاری بی نقص از آب درآید برای این کار یکی از نکات مهم در بی نقص شدن نقاشی ساختمان خشک شدن هر مرحله از نقاشی ساختمان از زیرسازی گرفته تا اجرای آستر ها است.

پس در رنگ آمیزی ساختمان بخصوص در رابطه با رنگ های با حلال های نفتی که سرعت خشک شدن کند تری دارد و نیاز به مدت زمان طولانی تری برای خشک شدن دارند عجله نکرده و بعد از اجرای هر مرحله مطمئن شوید که سطح به طور کامل خشک شده باشد سپس مرحله بعدی را آغاز کنید.اما اگر رنگ شما پوسته پوسته شد وقت آن رسیده تا روش ترمیم رنگ پوسته کرده را آموزش دیده و سپس اقدام به ترمیم رنگ کنید.