رنگ پلاستیک اولین رنگ تولید شده برای رنگ آمیزی سطوح است که هزاران سال پیش تولید و عرضه شد و توانست تغییری اساسی در دکوراسیون منازل ایجاد کند و تا سال ها به عنوان تنها رنگ ساختمانی مورد استفاده بود.
اما بعد ها به علت برخی معایب در این رنگ ،رنگ های جدید با کیفیت های بهتر وارد بازار شدند اما نکته مهم این است که چطور رنگی با این قدمت و برخی معایب همچنان توانسته یکی از رنگ های اصلی مورد استفاده در ساختمان ها باقی بماند؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت که معایب رنگ پلاستیک ،غیر قابل شستشو بودن آن است که موجب کاهش عمر و دوام آن شده است اما مزایای این رنگ چیست که آن را اینچنین پابرجا نگه داشته است.
مزایای رنگ پلاستیک
- رنگ پلاستیک حلال آب است
- این رنگ دوستدار محیط زیست بوده و موجب آلودگی محیط زیست نخواهد شد.
- رنگ پلاستیک بویی ملایم داشته و با خشک شدن رنگ به سرعت بو از بین می رود.
- سرعت اجرایی با این رنگ به شدت بالا بوده و می توان در یک روز دو تا سه دست رنگ را اجرا کرد.
- سرعت خشک شدن این رنگ بالاست و در عرض یکساعت در دمای معمولی رنگ کاملاٌ خشک خواهد شد.
- سطوح با رنگ پلاستیک دچار تعرق نخواهند شد.
- رنگ های پلاستیک در برابر تابش نور خورشید تغییر رنگ قابل توجهی نخواهد داشت.
- رنگ های پلاستیک قیمت مناسب تری نسبت به دیگر رنگ ها دارند.
با وجود تمام مزایایی که از این رنگ گفته شد باز هم قابل شستشو نبودن این رنگ، آن هم در حدی که حتی نمی شود روی آن را با دستمالی نمناک تمیز کرد، نکته بسیار تأمل برانگیزی است که سؤال بالا را برایمان مطرح می کند که چرا باید از این رنگ در نقاشی ساختمان استفاده کرد؟
رنگ های پلاستیک در دو دسته رنگ تمام پلاستیک و نیم پلاستیک موجود هستند که انواع تمام پلاستیک در این رنگ از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و قیمت بالاتری هم دارد اما باز هم پیشنهاد ما به شما استفاده از رنگ نیم پلاستیک با قیمت پایین تر است و علت چرایی این پیشنهاد چیست را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
رنگ پلاستیک قابلیت شستشو در صورت کثیف شدن را ندارد اما مسئله این است که اگر این رنگ در محیطی دور از دسترس استفاده شود دلیلی برای کثیفی آن نیست که نیازی به شستشو داشته باشد پس می توان از این رنگ در سقف منازل و ساختمان های اداری و تجاری با خیالی آسوده استفاده کرد و از ماندگاری طولانی مدت این رنگ شگفت زده شد.
اما تنها کاربرد این رنگ برای رنگ آمیزی سقف ها و نقاط دور از دسترس نیست بلکه می توان از این رنگ برای رنگ آمیزی کمد دیواری نیز استفاده کرد و نگران تعرق سطوح نبود و همچنین از این رنگ می توان در اتاق ها و مکان هایی که فقط برای مدت زمان کوتاهی قصد استفاده از آنجا را دارید استفاده کرد تا با هزینه ای کم و سرعت اجرایی بالا محیط را زیبا کرد.
استفاده از رنگ پلاستیک یک نکته مثبت دیگر نیز دارد چون این رنگ قابلیت اجرایی ساده ای دارد هر فرد مبتدی می تواند فقط با کمی تمرین رنگ را با آب به غلظت مناسب درآورده و خود رنگ را روی سطوح اجرا کند که اگر از غلطک استفاده کند سرعت کار و کیفیت کار افزایش خواهد یافت.
چگونه رنگ پلاستیک را آماده کنیم؟
رنگ های پلاستیک در دو نوع تمام پلاستیک و نیم پلاستیک موجود هستند که رنگ آنها سفید خام بوده و باید با رنگ مادر به رنگ مورد نظر تغییر رنگ داده شوند این رنگ ها در دو اندازه ی 4 و 12 کیلویی بسته بندی شده اند و نمی توان از این رنگ ها به طور مستقیم استفاده کرد و باید رنگ با حلال مناسب به غلظت مناسب درآید تا قابل اجرا برروی سطوح باشد.
برای آماده سازی رنگ پلاستیک باید این رنگ را با حلال مناسب آن که آب است به غلظت مناسب رساند و همچنین به رنگ پودر لاجورد اضافه کرد تا پوشش دهی رنگ بالا برود.اما دقت داشته باشید که پودر لاجورد را باید ابتدا با مقداری آب مخلوط کرده و مخلوط یکدست شده را به آرامی به رنگ اضافه کنید و رنگ را به خوبی با لاجورد مخلوط کنید تا رنگ کاملاٌ یکدست شود .
غلظت رنگ پلاستیک در کیفیت و پوشش دهی آن تأثیر گذار است پس رنگ را نه خیلی غلیظ کنید که موجب شره کردن آن شود و نه خیلی رقیق کنید که موجب پوشش دهی بسیار کمتر این رنگ شود .
برای اندازه گیری درست میزان رنگ و آب می توان نسبت این دو را 60 به 40 در نظر گرفت برای مثال برای رقیق کردن ده کیلو رنگ پلاستیک به 6 لیتر آب نیاز است تا غلظت رنگ به حد استاندارد برسد.
نکته : توجه داشته باشید که تهیه رنگ نیم پلاستیک و پلاستیک مشابه بوده و هر دو به یک روش و به یک نسبت از آب و رنگ تهیه می شوند.
تفاوت رنگ آمیزی با غلطک و پیستوله
در رابطه با رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک بسته به اینکه قصد اجرای این رنگ را با چه وسیله ای دارید نکته ای مهم و آن میزان غلظت رنگ در اجرا با هر یک از این ابزار است باید بدانید که در هنگام رنگ آمیزی با پیستوله رنگ باید کمی غلیظ تر از هنگامی باشد که با غلطک رنگ را اجرا می کنید چون در رنگ آمیزی با غلطک در صورت غلیظ بودن رنگ مراحل اجرایی سخت خواهد بود.