رنگ روغنی یکی از انواع پرمصرف ترین و باکیفیت ترین رنگ های ساختمانی است که در سطح گسترده ای در نقاشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.این رنگ در انواع رنگ روغنی مات ، نیمه مات و براق در رنگ آمیزی ساختمان مصرف می شوند که هر یک از این رنگ ها خصوصیاتی مخصوص به خود داشته و آنها را برای رنگ آمیزی قسمت خاصی از ساختمان مناسب تر می کند.
آنچه خواهید خواند
خصوصیات رنگ روغنی
- رنگ های روغنی با حلال تینر یا بنزین هستند.
- این رنگ ها قابلیت شستشوی خوبی نسبت به دیگر رنگ ها دارند.
- بوی رنگ روغنی بسیار تند است و حتی بعد از خشک شدن تا مدتها ادامه پیدا می کند.
- رنگ روغنی برای رنگ آمیزی محیط های داخلی ساختمان و مکان هایی که زیر تابش مستقیم خورشید و باران باشند مناسب نیست.
- رنگ روغنی قابلیت اجرایی روی انواع سطوح بتنی ، سیمانی ،آجری ،گچی و رنگ شده ، چوبی و فلزی را دارند.
- عمر و دوام رنگ های روغنی بسیار خوب است و این موضوع استفاده از رنگ روغنی را مورد پسند کرده است.
- رنگ های روغنی تنوعی بی شمار در تناژ رنگی داشته و رنگ های ترکیبی که استادکار نقاش ساختمان، آنها را تهیه می کنند و همچنین رنگ های کامپیوتری نیز در بالا رفتن تنوع رنگی مهم هستند.
معایب رنگ های روغنی
- حلال رنگ های روغنی تینر و بنزین است که هر دو موادی خطرناک و آلوده کننده هستند.
- رنگ های روغنی بویی بسیار تند دارند و بوی آنها حتی بعد از خشک شدن رنگ نیز تا مدتها ادامه خواهد داشت.
- تولید گاز سمی در هنگام اجرای این رنگ موجب آسیب به سلامت افراد می شود.
- باید مکانی که رنگ روغنی در آن اجرا می شود تهویه مناسب داشته باشد.
- احتمال حریق در هنگام اجرای رنگ روغنی بالاست و حتی با شعله ای بسیار کوچک در گوشه ای از اتاق، می تواند موجب شعله ور شدن رنگ در فاصله ی چند متری شود.
- رنگ روغنی آلوده کننده ی محیط زیست است به همین دلیل استفاده از آن در کشورهای پیشرفته منسوخ شده است.
- سرعت اجرایی رنگ روغنی به علت دیر خشک شدن رنگ، بسیار طولانی است.
رنگ روغنی مات بهتر است یا براق؟
برای مقایسه رنگ های مات و براق لازم است در ابتدا به درستی مشخصات هر یک از این رنگ ها را بشناسید و سپس آنها را مقایسه کنید تا به فواید و مزایای هر یک پی برده و بدانید رنگ روغنی مات بهتر است یا براق پس در ادامه با ما باشید.
خصوصیات رنگ روغنی براق
رنگ روغنی براق از باکیفیت ترین رنگ های روغنی هستند که مزایایی بیش از دیگر رنگ ها دارند که البته معایب این رنگ نیز قابل توجه است
- رنگ روغنی براق دارای قدرت شستشوی بالایی بوده و بیش از دیگر انواع رنگ های می توان سطح رنگ را با سرعت تمیز کرد.
- رنگ روغنی براق سطحی بسیار صاف و آینه ای داشته و نور را منعکس می کند به همین دلیل استفاده از این رنگ در دیوار اتاق خواب و پزیرایی پیشنهاد نمی شود.
- کاربرد رنگ روغنی براق بیشتر برای رنگ آمیزی درب و پنجره های چوبی و فلزی و سطوحی از این دست است چون رنگ روغنی براق به خوبی می تواند از سطوح محافظت کند.
- رفت و آمد در راهپله ها زیاد است و استفاده از رنگ روغنی براق می تواند در تمیز و زیبا ماندن رنگ سطح کمک ساز باشد.
- رنگ روغنی قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارد به حدی که در برابر سایش هم می تواند مقاومت بیشتری نسبت به دیگر انواع رنگ های روغنی داشته باشد.
معایب رنگ روغنی براق
- رنگ روغنی براق به علت انعکاس بالای نور تمامی عیوب سطح مانند عیوب گچکاری ، رد قلمو و غلطک را نمایان می کند.
- رنگ روغنی براق در مدت زمانی حدود سه تا چهار ماه شروع به تیره شدن می کند و هر رنگی که انتخاب کرده باشید یکی دو درجه تیره تر خواهد شد.
- انعکاس زیاد نور در رنگ روغنی براق زیبایی و جلوه ی لوازم منزل را کاسته و روی دکوراسیون تأثیر می گذارد.
- برای پوشش دهی بهتر رنگ روغنی براق، اگر بخواهید دیوار ها را با این رنگ ،رنگ آمیزی کنید باید از مقدار رنگ بیشتر استفاده کرده و چندین بار کار رنگ آمیزی را اجرا کنید تا رنگ نهایی کیفیت لازم را پیدا کند.
- افراد کم تجربه و غیر حرفه ای به احتمال بسیار بالا نمی توانند از این رنگ استفاده کنند و برای اجرای این رنگ نیاز به مهارت کافی است.
- سرعت خشک شدن رنگ روغنی مات بسیار کندتر از دیگر انواع رنگ روغنی است.
خصوصیات رنگ روغنی مات
یکی از رنگ های پرکاربرد در نقاشی ساختمان رنگ روغنی مات است و علت کاربرد بیشتر این رنگ مزایای این رنگ است هر چند کیفیت و دوام این رنگ نسبت به رنگ روغنی مات کمتر است.
- رنگ روغنی مات انعکاس نور نداشته و برای هر نوع دکوراسیونی مناسب بوده و چون مات است جلوه ی لوازم منزل را بیشتر کرده و محیطی شیک ایجاد می کند.
- رنگ روغنی مات از بالاترین قدرت پوشش دهی برخوردار بوده و به خوبی می تواند تمامی عیوب سطح از جمله ایرادات گچکاری ، رد قلمو و غلطک را پوشش دهد و با تعداد دست کمتر و استفاده از رنگ کمتر به خوبی سطح پوشش داده می شود.
- اجرای رنگ روغنی مات راحت تر از رنگ روغنی براق است چون زودتر خشک شده و پوشش دهی قوی تری دارد.
- تغییر رنگ به مرور زمان برای اکثر رنگ ها رخ می دهد اما در مورد انواع رنگ روغنی باید بگوییم که رنگ روغنی مات مدت زمان بیشتری تناژ رنگی خود را حفظ می کند.
- رنگ روغنی مات برای تمامی سطوح داخلی ساختمان مناسب است و می تواند نظمی جذاب به محیط ببخشد .
معایب رنگ روغنی مات
- رنگ روغنی مات چون به طور کامل انعکاس نور ندارد کمی بی روح و سرد به نظر می رسد و شاید کمی براقیت بتواند محیط را شیک تر و جذاب تر کند.
- رنگ روغنی مات کمتر از دیگر انواع رنگ های روغنی قدرت شستشو دارد و باید با دقت بیشتری آلودگی ها را از روی سطح پاک کرد.
مقایسه انواع رنگ روغنی
در بالا ویژگی ها ،مزایا و معایب رنگ های روغنی براق و مات بررسی شد حال نوبت به این رسیده که با توجه به این مطالب کدام رنگ بهتر است رنگ روغنی براق یا مات ؟ در پاسخ به این سؤال که شاید دیگر برای شما نیز پاسخ آن ساده باشداین است که ، بهتر است از مزایای هر دو رنگ بهره برداری کنیم و عیوب هر یک را با استفاده از دیگری کمرنگ کنیم اما آیا چنین چیزی ممکن است؟
بله باید بگوییم شما می توانید از مزایای هر دو رنگ استفاده کنید و عیوب آنها را کمرنگ کنید برای این کار بهتر است از رنگ روغنی نیمه مات استفاده کنید شما می توانید رنگ مات را به اندازه ای که دوست دارید براقیت داشته باشد با رنگ روغنی براق مخلوط کنید.با اضافه کردن مناسب رنگ روغنی براق به مات، قدرت شستشوی رنگ نیمه مات افزایش یافته و با ایجاد کمی براقیت می توانید روحی تازه به رنگ سطح ببخشید و شفافیت فوق العاده ای به دکوراسیون خود ببخشد.
رنگ های نیمه براق مزایای رنگ روغنی براق و مات را همزمان دارا بوده و می توان با این رنگ انواع سطوح رنگ شده ، گچی ،سیمانی ، بتنی ، چوبی و فلزی را با خیالی آسوده و بهترین کیفیت رنگ آمیزی کرد.