اگر قصد رنگ آمیزی اتاقتان را دارید اگر سطح دیوار خراب نبوده و مشکلی خاص نداشته باشد می توانید با یک رنگ ارزان قیمت که اجرای ساده ای داشته باشد مانند رنگ های نیمه پلاستیک،خود کار رنگ آمیزی را انجام دهید.اما نقاشی ساختمان کاری بسیار ظریف است و نیاز به زیرسازی تخصصی دارد.
اگر می خواهید کاری درجه یک داشته باشید باید قبل از اجرای نقاشی ساختمان زیرسازی بدون عیب و نقص اجرا شود و مطمئناٌ کار زیرسازی را باید فردی استادکار و باتجربه اجرا نماید و افراد غیر حرفه ای نمی توانند این کار را به درستی اجرا نمایند.
اجرای زیرسازی باید در چندین مرحله اجرا شود که در ادامه به بررسی این مراحل خواهیم پرداخت تا با اجرای زیرسازی بی نقص نقاشی ساختمان با کیفیت ممتاز داشته باشید.
توجه داشته باشید که اجرای زیرسازی کاری حساس بوده و اگر به درستی انجام نشود رنگ اجرایی پوسته پوسته شده و ترک خواهد خورد پس این کار را به استادکار نقاش ساختمان بسپارید تا به خاطر هزینه کمتر، کل هزینه مصرفی برای اجرای نقاشی ساختمانتان را به هدر ندهید.
آنچه خواهید خواند
ضرورت زیرسازی
شاید برای برخی ضرورت زیرسازی مشخص نباشد و آن را کاری بیهوده و زمانبر بدانند اما باید به این افراد گفت که هر رنگی با توجه به ترکیباتش نیاز به سطح مناسب برای اجرا دارد تا بتواند کیفیت و زیبایی خود را کاملاٌ بروز دهد.وقتی می گوییم قدرت چسبندگی یک رنگ به سطح زیاد است این مطلب در صورتی صحیح خواهد بود که سطح مورد نظر شرایط لازم را داشته باشد تا رنگ به خوبی به سطح چسبیده و سطحی صاف و یکدست ایجاد شود.
حتی باکیفیت ترین و گرانقیمت ترین رنگ ها نیز نیاز به سطحی صاف و بی نقص دارند تا کیفیت رنگ آمیزی نهایی با این رنگ ها بی نقص باشد در ضمن باید نوع زیرسازی سطح برای انواع رنگ ها نیز در نظر گرفته شود برای مثال اگر بتونه شما با رنگ پلاستیک تهیه شود و رنگ اصلی اکریلیک یا روغنی باشد کیفیت لازم در رنگ نهایی نخواهید داشت.
برخی از رنگ های بافت دار نیاز به زیرسازی زیادی ندارند چون بافت این رنگ ها فرورفتگی ها و ترک ها را به خوبی می پوشاند اما در اجرای رنگ های معمولی مانند رنگ اکریلیک ، روغنی و پلاستیک باید سطح به خوبی زیرسازی شده و سطحی صاف و صیقلی برای اجرای نقاشی ساختمان آماده شود.
مراحل اجرای زیرسازی
- قبل از شروع زیرسازی باید نوع رنگ مشخص شود تا استادکار تصمیم بگیرد که چه نوع بتونه ای برای زیرسازی تهیه کند.
- زیرسازی در سطوح رنگ شده با سطوح گچی ، بتنی و یا سیمانی متفاوت بوده و ما در این مرحله قصد داریم زیرسازی سطوح رنگ شده را آموزش دهیم .
- در مرحله اول باید کلیه ترک ها و فرورفتگی های سطح برطرف شود اگر این خرابی ها کوچک باشند با بتونه پر می شوند ولی اگر خرابی ها بزرگ باشند باید با گچ سطح یکدست شود.
- برای از بین بردن برجستگی های سطح نوبت به سمباده کاری می رسد و باید سطح به طور کامل سمباده کشی شود.
- در این مرحله اگر بار دیگر ترک یا فرورفتگی در سطح ایجاد شود باید بار دیگر سطح با بتونه همرنگ با رنگ اصلی بتونه کاری شود.
- در این مرحله نیز سطح به طور کامل سمباده کاری می شود و باید تمامی ناصافی های سطح برطرف شود تا رنگ نهایی از کیفیت لازم برخوردار شود.
- با پایان این مراحل باید به سطح زیرسازی شده فرصت دهید تا بتونه کاملاٌ خشک شود اگر بتونه روغنی باشد نیاز به زمانی حدود 24 ساعت دارد که البته بسته به شرایط آب و هوایی ممکن است این زمان کمتر یا بیشتر شود. اما در رنگ هایی مانند رنگ اکریلیک با حلال آب زمان بسیار کوتاه تری لازم خواهد بود چون این رنگ ها با سرعت بالایی خشک می شوند.
مزایای زیرسازی در نقاشی ساختمان
- بالا بردن کیفیت رنگ نهایی
- صاف و یکدست کردن سطوح قبل از رنگ آمیزی
- بالا بردن قدرت چسبندگی سطوح برای انواع رنگ ها
- بالا بردن عمر و دوام نقاشی ساختمان
- افزایش چشم گیر زیبایی سطح پس از رنگ آمیزی
- کاهش میزان رنگ مصرفی در سطوحی که زیرسازی اصولی انجام شده
زیرسازی برای سطح گچی
اگر سطحی که قصد رنگ آمیزی آن را دارید گچی است شرایط زیر سازی کمی متفاوت خواهد بود چون سطح گچی خورنده رنگ بوده و قدرت چسبندگی رنگ به شدت کاهش می یابد پس باید سطح را برای رنگ آمیزی موفقیت آمیزی آماده کرد برای این کار باید سطح گچی با روغن مخصوص الیف روغن کاری کرد و به سطح اجازه داد تا روغن به خوبی روی سطح خشک شود .
بعد از اجرای روغن الیف سطح سمباده کاری شده و بتونه مناسب به طور کلی روی سطح با لایه ای نازک اجرا می شود .
بعد از بتونه کاری بار دیگر سمباده کشی روی سطح اجرا شده و در این مرحله سطحی صاف و یکدست برای رنگ آمیزی آماده است.
پرایمر
پرایمر نیز کاربردی مشابه با روغن الیف داشته و نوعی رزین زیرکار بدون بو می باشد این محصول می تواند قدرت چسبندگی سطح را بسیار افزایش داده و عایقی بسیار قوی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت نیز می باشد از این رو از پرایمر برای بال بردن کیفت رنگ نمای ساختمان نیز استفاده می شود.
زیرسازی در سطوح سیمانی و بتنی
اگر عمر و داوام رنگی که به سطوح سیمانی و بتنی می زنید برایتان مهم نیست می توانید بدون زیرسازی سطوح را رنگ آمیزی کنید اما اگر می خواهید سطح سیمانی و بتنی به خوبی پوشش دهی شده و زیبا شوند باید زیرسازی به خوبی اجرا شده و خلل و فرج و ترک های روی این قبیل سطوح به خوبی با بتونه مناسب پر شود و سپس کار رنگ آمیزی اجرا شود.
نکته : در سطوح سیمانی و بتنی نیز استفاده از پرایمر در بالا بردن قدرت چسبندگی رنگ تأثیر داشته و عمر و دوام رنگ را تا حدود بسیار زیادی افزایش خواهد داد.
جمع بندی نهایی
زیرسازی سطوح را برای اجرای رنگ آمیزی سبک نشمارید و برای این کار از نقاش ساختمان خبره کمک بگیرید چون انتخاب بهترین نوع بتونه و پر کردن صحیح ترک ها و فرورفتگی ها کاری حرفه ای بوده و به کیفت نهایی نقاشی ساختمان شما تأثیری انکار ناپذیر خواهد داشت.
پس مطمئن باشید حتی اگر گرانقیمت تری رنگ ساختمانی را خریداری و اجرا کنید اما زیرسازی سطح رنگ آمیزی شده مشکل داشته باشد بعد از زمان کوتاهی رنگ کیفیت خود را از دست داده و تخریب خواهد شد.