معرفی رنگ های معمول مورد استفاده در نقاشی ساختمان به شما کمک خواهد کرد تا با انواع روش های نقاشی ساختمان آشنا شوید.اینکه بتوان با اطلاعاتی کافی و کامل، رنگی مناسب با شرایط محیط برای رنگ آمیزی ساختمان انتخاب کرد،مسئله ای بسیار مهم است.
ما در این مقاله قصد داریم انواع رنگ ها و ابزار های مناسب برای اجرای این رنگ ها را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با اطلاعاتی کافی بهترین روش های نقاشی ساختمان را انتخاب و اجرا نمایید.
آنچه خواهید خواند
انواع رنگ در نقاشی ساختمان
رنگ های معمول در نقاشی ساختمان در سه دسته رنگ های روغنی ، اکریلیک و پلاستیک تولید و عرضه می شوند. این رنگ ها هر یک خصوصیاتی مخصوص به خود داشته و این خصوصیات شامل مزایا و معایبی هستند که می تواند تعیین کننده ی نوع رنگ مورد نظر شما برای نقاشی ساختمانتان باشد.
معرفی انواع رنگ های نقاشی ساختمان
معرفی رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک از جدیدترین رنگ های ساختمانی است که در سالهای اخیر بیشترین سطح استفاده را در رنگ آمیزی ساختمان داشته و به علت برخی دلایل در بیشتر کشورهای پیشرفته نیز مورد تأیید و استفاده قرار می گیرد.
رنگ های اکریلیک در دو دسته کلی رنگ های با حلال آب و رنگ های با حلال روغنی موجود هستند که انواع رنگ های با حلال آب از قدرت شستشوی بسیار کمتر نسبت به رنگ های اکریلیک با حلال روغنی برخوردار هستند اما باز هم استفاده از رنگ های اکریلیک با حلال آب پرطرفدار است چون این رنگ ها خصوصیات ویژه ای دارند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
مزایای رنگ اکریلیک
- قابلیت شستشوی متوسط که رنگ اجرایی شما را بیش از رنگ تمام پلاستیک در برابر شستشو مقاوم می کند اما این مقاومت کمتر از مقاومت رنگ های روغنی در برابر شستشو است.
- حلال این رنگ آب است که ویژگی های ممتازی در این رنگ ایجاد کرده است.
- دوستدار محیط زیست بودن از دیگر مزایای استفاده از رنگ های اکریلیک با حلال آب است که کمک می کند این رنگ قبل و بعد از اجرا به محیط زیست آسیب وارد نکند.
- بدون بو و بدون ایجاد گازهای سمی است بدین معنی که شما در هنگام اجرای این رنگ بوی بسیار بسیار ملایم حس خواهید کرد که این بو سمی نبوده و به سلامت افراد حتی در فضای بسته آسیب نخواهد زد.
- سرعت اجرایی و خشک شدن بالا در این رنگ کمک می کند تا در مدت زمان بسیار کوتاه تر از رنگ های روغنی، نقاشی ساختمانتان را اجرا و به پایان برسانید.در هنگام اجرای رنگ اکریلیک بعد از اجرای هر دست رنگ در مدت زمان کوتاهی رنگ خشک شده و شما می توانید مرحله بعدی را اجرا نمایید. پس اگر در اجرای نقاشی ساختمان عجله دارید استفاده از این رنگ بر صرفه جویی در وقت بسیار مؤثر خواهد بود.
- رنگ های اکریلیک با ساختارهای متنوعی فرموله شده اند تا برای رنگ آمیزی انواع سطوح، رنگ اکریلیک مناسب وجود داشته باشد و کار را برای مشتریان راحت کند مانند رنگ اکریلیک مناسب برای رنگ آمیزی داخل ساختمان و یا رنگ اکریلیک مناسب برای رنگ آمیزی نمای ساختمان و …
معایب رنگ اکریلیک
- رنگ های اکریلیک درجه یک قیمت بالایی داشته اما قابلیت شستشوی آنها در مقایسه با رنگ روغنی کمتر بوده، در صورتی که قیمت رنگ های روغنی پایین تر از این رنگ ها است پس استفاده از رنگ های روغنی درجه یک را بصرفه تر می کند.
- سرعت خشک شدن بالای این رنگ می تواند از جمله عیوب این رنگ هم باشد چون باید استادکار نقاشی ساختمان حرفه ای بوده و سرعت عمل خوبی در اجرای رنگ داشته باشد تا رنگی یکدست و بی نقص اجرا شود و افراد مبتدی بهتر است از اجرای این رنگ صرفه نظر کنند.
معرفی رنگ روغنی
رنگ روغنی از رنگ های قدیمی در صنعت رنگ آمیزی هستند که به علت برخی ویژگی ها هنوز هم بسیار پرطرفدار بوده و رقیب اصلی انواع رنگ های ساختمانی می باشند.رنگ های روغنی در انواع رنگ روغنی براق ،رنگ روغنی مات و رنگ های نیمه مات در نقاشی ساختمان استفاده می شوند اما اینکه چه ویژگی هایی این رنگ ها را از هم متمایز کرده است را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
رنگ روغنی براق
یکی از رنگ های بسیار مقاوم با عمر و دوام طولانی ،رنگ روغنی براق است این رنگ دارای ویژگی های مثبت و منفی است که استفاده از آن را برخی سطوح مناسب می کند اما نمی توان از آن در تمامی سطوح استفاده کرد.
رنگ های روغنی براق برای رنگ آمیزی انواع سطوح فلزی و چوبی کاربرد دارند و با اینکه از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند اما در رنگ آمیزی دیوار ها مصرف نمی شوند ،علت چیست؟
مزایای رنگ روغنی براق
- قابلیت شستشوی بسیار بالا
- براقیت بالا
- قابلیت تمیز کردن بسیار عالی از انواع لک ها
- عایقی مناسب برای محافظت از سطوح فلزی و چوبی در برابر رطوبت
معایب رنگ روغنی براق
- انعکاس نور از معایب این رنگ است چون انعکاس شدید نور در این رنگ منجر می شود تمامی عیوب زیرساز و اجرای رنگ به وضوح نمایان شود و این عیوب نظم و زیبایی سطح را از بین ببرد.
- استفاده از رنگ روغنی فقط در برخی سطوح چوبی و فلزی و ستون ها ،نرده های فلزی ، درب و پنجره ها کاربرد داشته و اگر برای رنگ آمیزی دیوارها استفاده شود براقیت زیاد این رنگ محیط را خسته کنند خواهد کرد.
- بوی این رنگ بسیار نامطبوع و سمی بوده و برای سلامت افراد مضر و مسموم کننده است و این بو حتی تا مدتها بعد از خشک شدن رنگ ادامه دارد و ممکن است موجب مشکلاتی برای کودکان و افراد بیمار شود.
- احتمال احتراق در این رنگ بالاست و ممکن است با جرقه ای کوچک در فضای بسته رنگ مشتعل شود.
- سرعت خشک شدن رنگ روغنی بخصوص رنگ روغنی براق بسیار کند است به همین دلیل سرعت اجرایی رنگ نیز کاهش یافته و مدت زمان بیشتری برای خشک شدن لایه های رنگ نیاز است .
مزایای رنگ روغنی مات
- این رنگ به هیچ وجه نور را منعکس نمی کند.
- به علت مات بودن عیوب احتمالی سطح مانند عیوب گچکاری را به خوبی می پوشاند.
- رنگ روغنی مات محیط را شیک کرده و نظم خاصی به محیط می بخشد.
- قدرت شستشوی این رنگ بسیار کمتر از رنگ روغنی براق است اما در حدیست که بتوان سطح را به خوبی تمیز کرد.
- کاربرد این رنگ بسیار زیاد بوده و می توان برای انواع سطوح گچی ، رنگ شده ، سیمانی ، آجری و سطوح چوبی و فلزی از این رنگ استفاده کرد.
معایب رنگ روغنی مات
- از رنگ روغنی نمی توان در فضای بیرون استفاده کرد چون مقاومت چندانی در برابر رطوبت ،بارندگی و نور خورشید ندارد.
- عمر و دوام رنگ روغنی مات کمتر از رنگ روغنی براق و نیمه مات است.
- استفاده از رنگ روغنی در فضای بسته می تواند خطرناک باشد و باید تهویه مناسب وجود داشته باشد.